1.Gün. (Sinop’a Yolculuk)
Değerli Konuklarımız; belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimiz ile birlikte tarihi eskilere dayanan birçok medeniyete tanıklık eden Kastamonu’ya yolcuğumuz başlıyoruz.
2.Gün. (Sinop Kalesi ve Surları – Tarihi Ceza Evi – Giresun – Tirebolu Çay Fabrikası)
Değerli Konuklarımız, Taşköprü – Boyabat üzerinden Türkiye’nin kuzeydeki en uç noktası olan Sinop’a ulaşıyoruz. Şehir merkezinden geçerek Sinop limanına ulaşıyoruz. Sabah kahvaltısı için mola veriyoruz. Kahvaltının ardından Sinop Kalesi'ne çıkıyoruz. Sinop sahiline hâkim bir noktada bulunan kalenin burçlarında manzaranın tadını çıkarıyoruz. Sinop’un en gelişmiş el sanatlarından biri olan maket kotra yapımı için serbest zaman veriyoruz. Sizlere vereceğimiz kısa molanın ardından Aldırma Gönül'ün yazıldığı ve Parmaklıklardan Ardında, Tatar Ramazan gibi dizilerin çekimlerinin gerçekleştirildiği Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi’ne hareket ediyoruz. Cezaevi Müzesi gezimizin ardından Gerze – Yakakent – Bafra üzerinden Samsun’un Terme ilçesine ulaşıyor ve Öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrasında Gezimize Ordu üzerinden kirazın dünyaya yayıldığı şehir olarak adlandırılan, en iyi yağlı fındığın üretildiği Giresun üzerinden devam ediyoruz. Giresun Kalesi’ni panoramik olarak görüp Tirebolu’daki çay fabrikasına gidiyoruz. Dalından koparılan Çay’ın demliğimize gelene kadar geçirdiği serüveni görüyor alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Alışveriş molamızın sona ermesinin ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
Kahvaltı: Yol üzeri planlanmış mola tesisinde serbest kahvaltı (ilk günkü kahvaltı ekstra olarak alınır Otellerde alacağımız sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri tur ücretine dâhildir. İlk günkü kahvaltı ve son günkü akşam yemeği tur ücretine dâhil değildir.
Öğlen Yemeği: Terme Ulusoy tesisleri (Serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama Otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Giresun Otelleri: (Bal Otel, Amazon Aretias Otel, Kubaliç Otel Vb.)
3.Gün. (Trabzon - Atatürk Köşkü – Ayasofya Cami – Sürmene – Batum – Hopa)
Değerli Konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı ardından Tarihi İpek Yolu’nun en önemli şehirlerinden olan 4000 yıllık geçmişi ile bizleri karşılayan Trabzon’a ulaşıyoruz. Trabzon gezimize ilk olarak; Soğuksu Mevkii’nde bulunan Konstantin Kabayanidis isimli armatör tarafından 19 yy. sonlarından İtalyan Barok mimarisinde yaptırılmış, 1923 Lozan anlaşmasındaki ek maddeye göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi sonucunda hazineye kalan ve Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği, vasiyetinin bir kısmını yazdığı Atatürk Köşkü ile başlıyoruz. Buradaki gezimizi tamamlayıp, Ortahisar Mahallesi’nde bulunan Trabzon Ayasofya’ya hareket ediyoruz. Kommenos Ailesi tarafından 1238 yılında inşasına başlanan ve Kutsal Bilgelik anlamına gelen Ayasofya müzesi restorasyon da olması sebebi ile dışarıdan görüyoruz. Trabzon Hasırı, Kazaziye ve Telkari sanatını göreceğimiz gümüşçümüzde anlatımları dinliyor alışveriş molası veriyoruz. Trabzon’daki gezimizi tamamlayıp Bıçağı ile ünlü Sürmene’ye hareket ediyoruz. Bir tarafında Karadeniz, diğer bir tarafında Manahos Deresi arasında kurulu Sürmene’de çeliğin su ile buluşması sonucunda bölgenin önemli bıçak ustaları tarafından şekillendirilen Sürmene Bıçağı hakkında bilgileri alıyoruz. Siz değerli misafirlerimiz için vereceğimiz alışveriş molasının sonunda Çamburnu tesislerinde öğle yemeği alıyoruz. Yemek sonunda Rize – Arhavi üzerinden Sarp sınır kapısına ulaşıyoruz. Batum için giriş işlemlerimizi tamamlıyor bizleri bekleyen aracımız ile buluşuyor Batum gezisine başlıyoruz. Batum gezimize ilk olarak; Aydınlanma Yolu olarak tabir edilen Kafkas Transit Yolu üzerinde bulunan Hristiyanlığı Gürcistan’a getiren ilk misyoner St. Andrew Heykeli’ni görüyor ve rehberimizin Gürcistan ve Batum tarihi hakkındaki bilgileri dinliyor, para bozdurma işlemlerimizi tamamlıyoruz. Gonai Hisarı ve Okaliptüs ağaçları eşliğinde Bayburt’tan doğan ve Batum’da denize dökülen Çrohi ( Çoruh ) Nehri üzerindeki Rus Köprüsü’nü görüyor ve şehir merkezine doğru devam ediyoruz. 1564 yılında Osmanlılar tarafından fethedilen, bir dönem Rusların eline geçen ve tamamı ile 1921 yılında elimizden çıkan Batum gezimize başlıyoruz. Orta Camii, Piazza Meydanı, Yunan Mitolojisinde önemli bir yere sahip olan Altın Post Medea Heykeli, Astroloji Saati, Poseidon Heykeli, Drama ve Tiyatro Binası’nı görüyor, fotoğraf çekimlerimizi tamamladıktan sonra Sarp Sınır Kapısına gelerek Batum'dan ayrılıyor, Hopa da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
ÖNEMLİ UYARI: Batum’a Giriş sadece, üzerinde T.C kimlik numarası yazan nüfus cüzdanları ile gerçekleştirilebilmektedir. Ehliyet ile giriş yapılamaz. T.C vatandaşı olmayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Resimsiz ve yıpranmış kimlikler geçiş izni alamamakladır.50 TL olan çıkış ücreti misafir tarafından ödenir. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için Noterden onaylı Muvafakat name almaları gerekmektedir. Covid 19 Salgını nedeni ile geçici olarak Sarp Sınır Kapısı kapalıdır. Batum'a geçilememesi durumunda alternatif programlar yapılacaktır.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dâhil olarak sunulmaktadır.
Öğlen Yemeği: Çamburnu Tesisleri (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Hopa Oteller: (Peronti Otel, Sarp Otel Vb.)
4.Gün. (Borçka Karagöl – Çamlıhemşin – Ayder Yaylası – Zilkale – Palovit Şelalesi)
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Borçka’ya hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ile birlik de EKSTRA BORÇKA KARAGÖL (50,00 TL) turumuza çıkıyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Karadeniz’in bakir kalmış güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen Kalaskur deresinin ağzının kapanması ile oluşan Karagöl’e doğru ilerliyoruz. Yola sanki bir tünel kurarcasına uzanan yemyeşil ağaçlar içerisinden geçerek yolumuz üzerinde Bartnala - Korpa - Rusmana - Maisur şelalelerini görerek Karagöl’e ulaşıyoruz. Dağların arasında saklı kalmış bu heyelan gölü sizleri büyüleyecek. Burada vereceğimiz serbest zaman içerisinde göl kıyısında bulunan tekneler ile gezinti, ya da Göl çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz. Borçka’dan ayrılıp Ardeşen üzerinden Kaçkar Dağı'nın eteklerinde yer alan, eko sisteminin zenginliği açısından dünya çevre örgütleri tarafından korunması gereken en önemli 200 vadiden bir tanesi olan Fırtına Vadisi’ne giriş yapıyoruz. Fırtına Deresi’nin kenarında kurulu bulunan restoranımızda, Fırtına deresinden gelen su sesi eşliğinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Fırtına deresi boyunca sıralanmış bu restoranların sunduğu en meşhur yemek alabalıktır. Bu bölgede birçok alabalık çiftliği bulunmaktadır. Özellikle Kırmızı benekli alabalık oldukça ilgi görmektedir. Öğle yemeği sonrasında Fırtına deresini takip ederek Ayder Yaylası’na doğru çıkıyoruz. 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'na gelmeden önce, Timisvat Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ayder Yaylası'nda Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon, Aşağı Ambarlı ve Yukarı Ambarlık gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz. Ayder yaylasındaki gezimizin sonunda arzu eden misafirlerimiz ile birlik de ekstra Zilkale turumuzu gerçekleştiriyoruz. Günün sonunda otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
1.Alternatif / Zilkale Gezisi; Eski Ticaret Yolunu korumak için Çat Vadisine kurulmuş olan Zil kale ve Ortan Köyü gezisi kişi başı 50,00 TL (Ekstra)
Çamlıhemşin’den bizleri alan minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şen yuva köyünü görerek fırtına vadisi üzerinde yükselen Zil Kale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kale fethedilmesi zor bir bölgede inşa edilmiştir. Bir sonraki durağımız ise bir doğa harikası olan Palovit şelalesi olacaktır.
2.Alternatif. Fırtına Deresinde Rafting; yaklaşık 1,5 saat süren Uzman eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting kişi başı 80,00 TL’dir. (Ekstra)
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Pınar Alabalık Tesisleri (Organik alabalık, Mıhlama, Salata, Turşu kavurma, Mısır Ekmeği, Laz böreği, Su)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Çamlıhemşin Otelleri: (Naliya Otel, Oris Green Otel Vb.)
5.Gün. (Gündoğdu - Uzungöl – Lustra ve Karester Yaylası – Sümela Manastırı – Zigana Tüneli)
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Gündoğdu ilçesine ulaşıyoruz. Rize bezi dokuma atölyesinde Rize bezi hakkında bilgi alıp alışveriş molası veriyoruz. Buradaki molanın sonunda Uzungöl’e hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz göl çevresinde yürüyüş yapabilir. Dileyen konuklarımız ise Ekstra yayla turuna katılabilirler.
Ekstra Lustra ve Karester Yayla Turu; 50,00 TL Minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzun Göl’e geri dönüyoruz. Hava muhalefeti nedeni ile Lustra ve Karester yaylasına çıkılamadığı durumda Demirkapı yayla turu yapılacaktır.
Uzungöl gezimizin ardından Çamburnu tesislerinde öğle yemeği için mola veriyoruz. Yemek sonrasında Maçka üzerinden Coşandere’yi sağımıza alarak Altındere Vadisi boyunca ilerliyor, Altındere milli parkına ulaşıyor minibüsler ile Sümela Manastırına çıkıyoruz. Restorasyonda olması nedeni ile manastırın yalnızca çok küçük bir bölümünü gezebileceğiz. Fotoğraf noktasından Manastırın fotoğraflarını çekiyor gezimize devam ediyoruz. Rumcanın yerel lehçesinde "Geçit" anlamına gelen antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki bir geçit olarak önemini koruyan Zigana’ya çıkıyoruz. Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki 2032 metre rakımlı zirvede geçiş noktası olan 1690 metre uzunluğundaki Zigana Tünelinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında ismi Arapça Hamse (Beş) Köyden gelen Hamsiköy’ü panoramik olarak görüp meşhur sütlacının tadına bakmak için kısa bir mola vereceğiz. Ardından Vakfıkebir üzerinden Tirebolu’daki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Sürmene Çam burnu tesisleri (serbest zaman.)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Giresun Otelleri: (Bal Otel, Amazon Aretias Otel, Kubaliç Otel Vb.)
6.Gün. (Kuzalan Şelalesi – Mavigöl – Ordu Boztepe – Samsun – Bandırma Vapuru)
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Fındık ve Fındıktan üretilen ürünlerin satıldığı mağazamızda serbest zaman veriyoruz. Ardından Şebinkarahisar – Sivas yoluna saparak Kuzalan Tabiat Parkı içerisindeki Kuzalan Şelalesi’ni görmeye gidiyoruz. Pınarlar Köyü sınırları içerisinde bulunan Aksu ve Göksu Dernekleri’nin birleştiği noktada yeşile boyanmış müthiş bir doğa örtüsünün içinden 20 metreden akan Kuzalan Şelalesi’ni seyir noktasından fotoğraflıyoruz. Bir sonraki seyir terasımız ise Mavigöl olacaktır. Sodalı suyu sayesinde turkuaz renkli mu doğa harikası gölde fotoğraf molası vereceğiz. Ardından Ordu merkeze geliyor teleferik ile Karadeniz’in en güzel seyir terasına sahip olan 485 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye çıkıyor, muhteşem Ordu manzarasını izliyoruz. Burada vereceğimiz Öğle yemeği ve fotoğraf molasının ardından Samsun’a hareket ediyoruz. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile ulaştığı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımlarının atıldığı şehir Samsun’a ulaşıyoruz. Ata’mızı ve silah arkadaşlarını Samsun’a getiren Bandırma Vapuru (1960 yılında gün ışığına çıkan ve günümüzde İstanbul Deniz Müzesi’nde muhafaza edilen orijinal vapurun projesi kaynak alınarak inşa edilen ) turumuzu tamamlıyor, Samsun halkının ünlü heykeltıraş Heinrich Krippel’e yaptırmış olduğu İlk adım parkında bulunan Onur Anıtı ile Samsun gezimizi tamamladıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Ordu Boztepe (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Samsun Radisson By park ınn
7.Gün. (Amasya)
Değerli Konuklarımız; Yeşilırmak Vadisi, Harşena Dağı eteklerine kurulan Amasya’ya ulaşıyor, kahvaltı molası veriyoruz. Osmanlı Şehzadelerinin Eğitim gördüğü Amasya geçmişten günümüze önemli bir şehir olmuştur. Tarihi Zenginliği ile dikkat çeken şehirde ilk olarak Ferhat İle Şirin Su Kanalını ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini bir de rehberimizden dinledikten sonra Amasya Valisi Seyfeddin Torumtay'ın yaptırdığı Gök Medrese Cami’sini görüp, Torumtay’ın Türbesini ziyaret ediyoruz. Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait Arkeolojik, Etnografik, Sikke, mühür ve nadide El Yazması örneklerinin bulunduğu Amasya Müzesini geziyoruz. Müzenin hemen yanında bulunan İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyor, buradan yürüyerek Osmanlı Sultanı II. Beyazıt tarafından 26 yıl valilik yaptığı Amasya’ya armağan olarak 1482-1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’e yaptırılan II. Beyazıt Külliyesi içerisindeki Cami’ye ulaşıyoruz. Kütüphane ve Aşevi gibi yapıları gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkı içinden geçiyor Roma döneminden kalan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz. Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflama fırsatı buluyoruz. Amasya Kalesini ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığına ait Kaya Mezarlarını panoramik olarak görüp, Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesinin yapım hikâyesini rehberimizden dinledik den sonra Öğle yemeğimizi Amasya Mutfağına ait yöresel yemekler ile alıyoruz. Yemek sonrasında Amasya’dan ayrılıyor, akşam ilerleyen saatlerde sizleri almış olduğumuz kalkış noktalarına ulaşıyoruz. Bir başka organizasyonda görüşmek dileği ile sizlere veda ediyoruz.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Çınaraltı restorant (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır.
Fiyata Dahil Hizmetler
- Travego – Tourismo veya Man Fortuna Otobüsler ile Ulaşım
- Otellerde 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,
- Açık Büfe 5 Sabah kahvaltısı,
- Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 5 Akşam yemeği
- Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,
- 1618 No’lu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,
- Profesyonel Rehberlik Hizmetleri,
- Batum Turu,
- Milli Park Giriş Ücretleri,
- Otopark Ücretleri,
- Araç İçi Hijyen Kiti,
- Bardak Su,
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Tüm öğle yemekleri,
- Tüm yemeklerde alınan İçecekler,
- Tur süresince yapılan özel harcamalar,
- Ekstra belirtilen organizasyonlar,
- Turizm Bakanlığına bağlı Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri,
- Ordu teleferik ücreti,
- Belediye ve özel sektöre bağlı müzeler,
- Yurt Dışı Çıkış Harcı,
- Sümela Minibüs ücreti,
- Borçka Karagöl gezisi,
Bu ürün hakkında hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.
1.Gün. (Sinop’a Yolculuk)
Değerli Konuklarımız; belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimiz ile birlikte tarihi eskilere dayanan birçok medeniyete tanıklık eden Kastamonu’ya yolcuğumuz başlıyoruz.
2.Gün. (Sinop Kalesi ve Surları – Tarihi Ceza Evi – Giresun – Tirebolu Çay Fabrikası)
Değerli Konuklarımız, Taşköprü – Boyabat üzerinden Türkiye’nin kuzeydeki en uç noktası olan Sinop’a ulaşıyoruz. Şehir merkezinden geçerek Sinop limanına ulaşıyoruz. Sabah kahvaltısı için mola veriyoruz. Kahvaltının ardından Sinop Kalesi'ne çıkıyoruz. Sinop sahiline hâkim bir noktada bulunan kalenin burçlarında manzaranın tadını çıkarıyoruz. Sinop’un en gelişmiş el sanatlarından biri olan maket kotra yapımı için serbest zaman veriyoruz. Sizlere vereceğimiz kısa molanın ardından Aldırma Gönül'ün yazıldığı ve Parmaklıklardan Ardında, Tatar Ramazan gibi dizilerin çekimlerinin gerçekleştirildiği Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi’ne hareket ediyoruz. Cezaevi Müzesi gezimizin ardından Gerze – Yakakent – Bafra üzerinden Samsun’un Terme ilçesine ulaşıyor ve Öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrasında Gezimize Ordu üzerinden kirazın dünyaya yayıldığı şehir olarak adlandırılan, en iyi yağlı fındığın üretildiği Giresun üzerinden devam ediyoruz. Giresun Kalesi’ni panoramik olarak görüp Tirebolu’daki çay fabrikasına gidiyoruz. Dalından koparılan Çay’ın demliğimize gelene kadar geçirdiği serüveni görüyor alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Alışveriş molamızın sona ermesinin ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
Kahvaltı: Yol üzeri planlanmış mola tesisinde serbest kahvaltı (ilk günkü kahvaltı ekstra olarak alınır Otellerde alacağımız sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri tur ücretine dâhildir. İlk günkü kahvaltı ve son günkü akşam yemeği tur ücretine dâhil değildir.
Öğlen Yemeği: Terme Ulusoy tesisleri (Serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama Otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Giresun Otelleri: (Bal Otel, Amazon Aretias Otel, Kubaliç Otel Vb.)
3.Gün. (Trabzon - Atatürk Köşkü – Ayasofya Cami – Sürmene – Batum – Hopa)
Değerli Konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı ardından Tarihi İpek Yolu’nun en önemli şehirlerinden olan 4000 yıllık geçmişi ile bizleri karşılayan Trabzon’a ulaşıyoruz. Trabzon gezimize ilk olarak; Soğuksu Mevkii’nde bulunan Konstantin Kabayanidis isimli armatör tarafından 19 yy. sonlarından İtalyan Barok mimarisinde yaptırılmış, 1923 Lozan anlaşmasındaki ek maddeye göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi sonucunda hazineye kalan ve Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği, vasiyetinin bir kısmını yazdığı Atatürk Köşkü ile başlıyoruz. Buradaki gezimizi tamamlayıp, Ortahisar Mahallesi’nde bulunan Trabzon Ayasofya’ya hareket ediyoruz. Kommenos Ailesi tarafından 1238 yılında inşasına başlanan ve Kutsal Bilgelik anlamına gelen Ayasofya müzesi restorasyon da olması sebebi ile dışarıdan görüyoruz. Trabzon Hasırı, Kazaziye ve Telkari sanatını göreceğimiz gümüşçümüzde anlatımları dinliyor alışveriş molası veriyoruz. Trabzon’daki gezimizi tamamlayıp Bıçağı ile ünlü Sürmene’ye hareket ediyoruz. Bir tarafında Karadeniz, diğer bir tarafında Manahos Deresi arasında kurulu Sürmene’de çeliğin su ile buluşması sonucunda bölgenin önemli bıçak ustaları tarafından şekillendirilen Sürmene Bıçağı hakkında bilgileri alıyoruz. Siz değerli misafirlerimiz için vereceğimiz alışveriş molasının sonunda Çamburnu tesislerinde öğle yemeği alıyoruz. Yemek sonunda Rize – Arhavi üzerinden Sarp sınır kapısına ulaşıyoruz. Batum için giriş işlemlerimizi tamamlıyor bizleri bekleyen aracımız ile buluşuyor Batum gezisine başlıyoruz. Batum gezimize ilk olarak; Aydınlanma Yolu olarak tabir edilen Kafkas Transit Yolu üzerinde bulunan Hristiyanlığı Gürcistan’a getiren ilk misyoner St. Andrew Heykeli’ni görüyor ve rehberimizin Gürcistan ve Batum tarihi hakkındaki bilgileri dinliyor, para bozdurma işlemlerimizi tamamlıyoruz. Gonai Hisarı ve Okaliptüs ağaçları eşliğinde Bayburt’tan doğan ve Batum’da denize dökülen Çrohi ( Çoruh ) Nehri üzerindeki Rus Köprüsü’nü görüyor ve şehir merkezine doğru devam ediyoruz. 1564 yılında Osmanlılar tarafından fethedilen, bir dönem Rusların eline geçen ve tamamı ile 1921 yılında elimizden çıkan Batum gezimize başlıyoruz. Orta Camii, Piazza Meydanı, Yunan Mitolojisinde önemli bir yere sahip olan Altın Post Medea Heykeli, Astroloji Saati, Poseidon Heykeli, Drama ve Tiyatro Binası’nı görüyor, fotoğraf çekimlerimizi tamamladıktan sonra Sarp Sınır Kapısına gelerek Batum'dan ayrılıyor, Hopa da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
ÖNEMLİ UYARI: Batum’a Giriş sadece, üzerinde T.C kimlik numarası yazan nüfus cüzdanları ile gerçekleştirilebilmektedir. Ehliyet ile giriş yapılamaz. T.C vatandaşı olmayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Resimsiz ve yıpranmış kimlikler geçiş izni alamamakladır.50 TL olan çıkış ücreti misafir tarafından ödenir. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için Noterden onaylı Muvafakat name almaları gerekmektedir. Covid 19 Salgını nedeni ile geçici olarak Sarp Sınır Kapısı kapalıdır. Batum'a geçilememesi durumunda alternatif programlar yapılacaktır.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dâhil olarak sunulmaktadır.
Öğlen Yemeği: Çamburnu Tesisleri (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Hopa Oteller: (Peronti Otel, Sarp Otel Vb.)
4.Gün. (Borçka Karagöl – Çamlıhemşin – Ayder Yaylası – Zilkale – Palovit Şelalesi)
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Borçka’ya hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ile birlik de EKSTRA BORÇKA KARAGÖL (50,00 TL) turumuza çıkıyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Karadeniz’in bakir kalmış güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen Kalaskur deresinin ağzının kapanması ile oluşan Karagöl’e doğru ilerliyoruz. Yola sanki bir tünel kurarcasına uzanan yemyeşil ağaçlar içerisinden geçerek yolumuz üzerinde Bartnala - Korpa - Rusmana - Maisur şelalelerini görerek Karagöl’e ulaşıyoruz. Dağların arasında saklı kalmış bu heyelan gölü sizleri büyüleyecek. Burada vereceğimiz serbest zaman içerisinde göl kıyısında bulunan tekneler ile gezinti, ya da Göl çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz. Borçka’dan ayrılıp Ardeşen üzerinden Kaçkar Dağı'nın eteklerinde yer alan, eko sisteminin zenginliği açısından dünya çevre örgütleri tarafından korunması gereken en önemli 200 vadiden bir tanesi olan Fırtına Vadisi’ne giriş yapıyoruz. Fırtına Deresi’nin kenarında kurulu bulunan restoranımızda, Fırtına deresinden gelen su sesi eşliğinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Fırtına deresi boyunca sıralanmış bu restoranların sunduğu en meşhur yemek alabalıktır. Bu bölgede birçok alabalık çiftliği bulunmaktadır. Özellikle Kırmızı benekli alabalık oldukça ilgi görmektedir. Öğle yemeği sonrasında Fırtına deresini takip ederek Ayder Yaylası’na doğru çıkıyoruz. 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'na gelmeden önce, Timisvat Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ayder Yaylası'nda Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon, Aşağı Ambarlı ve Yukarı Ambarlık gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz. Ayder yaylasındaki gezimizin sonunda arzu eden misafirlerimiz ile birlik de ekstra Zilkale turumuzu gerçekleştiriyoruz. Günün sonunda otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
1.Alternatif / Zilkale Gezisi; Eski Ticaret Yolunu korumak için Çat Vadisine kurulmuş olan Zil kale ve Ortan Köyü gezisi kişi başı 50,00 TL (Ekstra)
Çamlıhemşin’den bizleri alan minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şen yuva köyünü görerek fırtına vadisi üzerinde yükselen Zil Kale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kale fethedilmesi zor bir bölgede inşa edilmiştir. Bir sonraki durağımız ise bir doğa harikası olan Palovit şelalesi olacaktır.
2.Alternatif. Fırtına Deresinde Rafting; yaklaşık 1,5 saat süren Uzman eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting kişi başı 80,00 TL’dir. (Ekstra)
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Pınar Alabalık Tesisleri (Organik alabalık, Mıhlama, Salata, Turşu kavurma, Mısır Ekmeği, Laz böreği, Su)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Çamlıhemşin Otelleri: (Naliya Otel, Oris Green Otel Vb.)
5.Gün. (Gündoğdu - Uzungöl – Lustra ve Karester Yaylası – Sümela Manastırı – Zigana Tüneli)
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Gündoğdu ilçesine ulaşıyoruz. Rize bezi dokuma atölyesinde Rize bezi hakkında bilgi alıp alışveriş molası veriyoruz. Buradaki molanın sonunda Uzungöl’e hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz göl çevresinde yürüyüş yapabilir. Dileyen konuklarımız ise Ekstra yayla turuna katılabilirler.
Ekstra Lustra ve Karester Yayla Turu; 50,00 TL Minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzun Göl’e geri dönüyoruz. Hava muhalefeti nedeni ile Lustra ve Karester yaylasına çıkılamadığı durumda Demirkapı yayla turu yapılacaktır.
Uzungöl gezimizin ardından Çamburnu tesislerinde öğle yemeği için mola veriyoruz. Yemek sonrasında Maçka üzerinden Coşandere’yi sağımıza alarak Altındere Vadisi boyunca ilerliyor, Altındere milli parkına ulaşıyor minibüsler ile Sümela Manastırına çıkıyoruz. Restorasyonda olması nedeni ile manastırın yalnızca çok küçük bir bölümünü gezebileceğiz. Fotoğraf noktasından Manastırın fotoğraflarını çekiyor gezimize devam ediyoruz. Rumcanın yerel lehçesinde "Geçit" anlamına gelen antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki bir geçit olarak önemini koruyan Zigana’ya çıkıyoruz. Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki 2032 metre rakımlı zirvede geçiş noktası olan 1690 metre uzunluğundaki Zigana Tünelinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında ismi Arapça Hamse (Beş) Köyden gelen Hamsiköy’ü panoramik olarak görüp meşhur sütlacının tadına bakmak için kısa bir mola vereceğiz. Ardından Vakfıkebir üzerinden Tirebolu’daki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Sürmene Çam burnu tesisleri (serbest zaman.)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Giresun Otelleri: (Bal Otel, Amazon Aretias Otel, Kubaliç Otel Vb.)
6.Gün. (Kuzalan Şelalesi – Mavigöl – Ordu Boztepe – Samsun – Bandırma Vapuru)
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Fındık ve Fındıktan üretilen ürünlerin satıldığı mağazamızda serbest zaman veriyoruz. Ardından Şebinkarahisar – Sivas yoluna saparak Kuzalan Tabiat Parkı içerisindeki Kuzalan Şelalesi’ni görmeye gidiyoruz. Pınarlar Köyü sınırları içerisinde bulunan Aksu ve Göksu Dernekleri’nin birleştiği noktada yeşile boyanmış müthiş bir doğa örtüsünün içinden 20 metreden akan Kuzalan Şelalesi’ni seyir noktasından fotoğraflıyoruz. Bir sonraki seyir terasımız ise Mavigöl olacaktır. Sodalı suyu sayesinde turkuaz renkli mu doğa harikası gölde fotoğraf molası vereceğiz. Ardından Ordu merkeze geliyor teleferik ile Karadeniz’in en güzel seyir terasına sahip olan 485 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye çıkıyor, muhteşem Ordu manzarasını izliyoruz. Burada vereceğimiz Öğle yemeği ve fotoğraf molasının ardından Samsun’a hareket ediyoruz. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile ulaştığı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımlarının atıldığı şehir Samsun’a ulaşıyoruz. Ata’mızı ve silah arkadaşlarını Samsun’a getiren Bandırma Vapuru (1960 yılında gün ışığına çıkan ve günümüzde İstanbul Deniz Müzesi’nde muhafaza edilen orijinal vapurun projesi kaynak alınarak inşa edilen ) turumuzu tamamlıyor, Samsun halkının ünlü heykeltıraş Heinrich Krippel’e yaptırmış olduğu İlk adım parkında bulunan Onur Anıtı ile Samsun gezimizi tamamladıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Ordu Boztepe (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Samsun Radisson By park ınn
7.Gün. (Amasya)
Değerli Konuklarımız; Yeşilırmak Vadisi, Harşena Dağı eteklerine kurulan Amasya’ya ulaşıyor, kahvaltı molası veriyoruz. Osmanlı Şehzadelerinin Eğitim gördüğü Amasya geçmişten günümüze önemli bir şehir olmuştur. Tarihi Zenginliği ile dikkat çeken şehirde ilk olarak Ferhat İle Şirin Su Kanalını ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini bir de rehberimizden dinledikten sonra Amasya Valisi Seyfeddin Torumtay'ın yaptırdığı Gök Medrese Cami’sini görüp, Torumtay’ın Türbesini ziyaret ediyoruz. Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait Arkeolojik, Etnografik, Sikke, mühür ve nadide El Yazması örneklerinin bulunduğu Amasya Müzesini geziyoruz. Müzenin hemen yanında bulunan İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyor, buradan yürüyerek Osmanlı Sultanı II. Beyazıt tarafından 26 yıl valilik yaptığı Amasya’ya armağan olarak 1482-1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’e yaptırılan II. Beyazıt Külliyesi içerisindeki Cami’ye ulaşıyoruz. Kütüphane ve Aşevi gibi yapıları gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkı içinden geçiyor Roma döneminden kalan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz. Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflama fırsatı buluyoruz. Amasya Kalesini ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığına ait Kaya Mezarlarını panoramik olarak görüp, Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesinin yapım hikâyesini rehberimizden dinledik den sonra Öğle yemeğimizi Amasya Mutfağına ait yöresel yemekler ile alıyoruz. Yemek sonrasında Amasya’dan ayrılıyor, akşam ilerleyen saatlerde sizleri almış olduğumuz kalkış noktalarına ulaşıyoruz. Bir başka organizasyonda görüşmek dileği ile sizlere veda ediyoruz.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Çınaraltı restorant (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır.
Fiyata Dahil Hizmetler
- Travego – Tourismo veya Man Fortuna Otobüsler ile Ulaşım
- Otellerde 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,
- Açık Büfe 5 Sabah kahvaltısı,
- Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 5 Akşam yemeği
- Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,
- 1618 No’lu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,
- Profesyonel Rehberlik Hizmetleri,
- Batum Turu,
- Milli Park Giriş Ücretleri,
- Otopark Ücretleri,
- Araç İçi Hijyen Kiti,
- Bardak Su,
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Tüm öğle yemekleri,
- Tüm yemeklerde alınan İçecekler,
- Tur süresince yapılan özel harcamalar,
- Ekstra belirtilen organizasyonlar,
- Turizm Bakanlığına bağlı Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri,
- Ordu teleferik ücreti,
- Belediye ve özel sektöre bağlı müzeler,
- Yurt Dışı Çıkış Harcı,
- Sümela Minibüs ücreti,
- Borçka Karagöl gezisi,